Feelif in magazine Reader's Digest Slovenija - March 2017

04 March 2017
In this interview, Željko Khermayer talks about Feelif.

Article is in Slovene.

You are welcome to read it:

Feelif- slovenska inovacija, ki slepim omogoča uporabo zaslonov na dotik in izražanje kreativnosti

Nepozabno doživetje za nevideče

Željko Khermayer je podjetnik, menedžer, ustanovitelj spletne agencije 4WEB d.o.o., član skupnosti Tehnološkega parka Ljubljana, oče, mož in še mnogo mnogo več. Je človek z izrazitimi čustvi, ki gredo včasih tako daleč, da ga vozijo tudi po poslovni poti. In prav čustva so kriva za čudovito inovacijo, edinstveno multimedijsko napravo Feelif, s katero slepi in slabovidni lahko čutijo oblike na standardnih zaslonih na dotik. Feelif je sestavljen iz  posebne reliefne mrežice in posebne aplikacije, ki vse skupaj poveže v nepozabno doživetje zvoka in vibracij pod prsti uporabnika. Pred kratkim je bil Feelif izbran za enega izmed 150 najboljših projektov na svetu.

 -          Zgodba s Feelifom se je začela nekega večera, ko ste po TV z družino gledali oddajo o gluhoslepih.

Idejo sem dobil ob gledanju oddaje o gluhoslepih v Sloveniji. Presenečen sem bil, da oni nimajo možnosti uporabe telefonov na dotik in da je tehnologija, preko katere komunicirajo s svetom, zelo draga, večini nedostopna. V vrtoglavi poplavi vseh pametnih naprav se mi je zdelo dejstvo popolnoma nesprejemljivo, zato sem še isti večer začel raziskovati, kako bi jim lahko ponudili cenejšo rešitev. Čustveno sem reagiral na krivico in začel razvijati komunikator za gluhoslepe.

-          Kako ste začeli?

Na mizi sem imel vizitke, ki sem jih luknjal z luknjačem in medtem ugotavljal, če bi gluhoslepi na tak način lahko brali brajico.

Ugotovil sem, da je na tak način brajico možno brati in da je rešitev tehnično mogoča. Spontano je padla odločitev, da bomo napravo razvijali kar v obstoječem podjetju, digitalni agenciji 4WEB d.o.o., ki danes ves čas s svojo ekipo in znanjem podpira razvoj Feelifa v tehnološkem smislu.

-          Čudi me, da nihče tega še ni lansiral na trg.

Trg sem temeljito preučil. Trenutno je na voljo Braillova vrstica in osnovni model stane 1.500 EUR, bolj napredni pa 5.000 EUR in več, ne ponuja pa didaktičnih in interaktivnih vsebin. Obstaja še Braillov zaslon s katerim lahko slepi čutijo oblike, vendar je praktično nedosegljiv, saj se njegova cena giblje okoli 50.000 EUR, poleg tega pa tudi ta ni kreativen. 

-          Feelif se ves čas razvija in nima še dokončne podobe. Namenjen je slepim in slabovidnim in ne gluhoslepim, kot je bilo mišljeno na začetku.

Res je. Začetno idejo smo razvijali v dunajskem pospeševalniku Impact Hub, naš projekt je bil celo izbran med tri najboljše iz programa. Naš prva inovacija se je imenovala RDB Communicator, ki smo ga testirali s slepimi in slabovidnimi in tudi z gluhoslepo osebo, ki je znala brajico. Rezultati so bili neverjeteni, saj so slepi in slabovidni potrebovali le 5 minut, da so se ga naučili uporabljati, gluhoslepa oseba pa je po 30-tih minutah znala napisati in prebrati svoje ime. Vendar pa je trg za gluhoslepe izredno majhen, gluhoslepih je na svetu le okoli 2-milijona, zato kljub temu, da smo imeli delujočo inovacijo, nismo našli investitorja. Ker smo se zavedali, da je tehnologija izredna, smo staknili glave in spoznali, da lahko s to tehnologijo, če razmišljamo širše, rešimo cel kup problemov slepih in slabovidnih. Porodila se je ideja, da razvijemo aplikacijo, ki bi slepim prek zaslona omogočila, da se naučijo oblik.

-          Jim trenutno nobena tehnologija v digitalni obliki tega ne omogoča?

Trenutno lahko oblike občutijo le v fizični obliki. Možnost spoznavanja v digitalni obliki jim bo omogočila samostojno učenje in sestavljanje zgodb. S tem se jim bo odprla široka paleta kreativnih možnosti, za katere so v tem trenutku prikrajšani. Najprej bodo spoznavali osnovne like, potem pa še tiste bolj kompleksne – hišo, sonce, srček ... V sodelovanju s slepimi vse bolj ugotavljamo, da oni stvari zaznavajo preveč okrnjeno. Spoznavanje vsake nove stvari jim vzame precej časa in zato jim ga zmanjka za kreativnost. V šoli jih ne učijo, kako izgleda recimo piktogram hiše ali drevesa, ker dosedaj niso imeli medija, ki bi jim to omogočal. V naši ekipi razmišljamo tudi o tem, da bi s pomočjo Feelifa skreirali simbole, ki bi jih slepi lahko prepoznali. Na ta način bi jim postavili temelje za produciranje domišljijskih zgodb. Ves čas imamo v mislih tudi slabovidne in ne le slepe uporabnike, zato je mrežica, ki prekriva zaslone, transparentna in zaslon je v barvah.  Tako ima uporabnik v rokah medij, ki maksimalno izkoristi potencial njegovih čutil.

-          Ves čas vam ob strani stojijo ambasadorji. 

Med starši slepih otrok imamo kar dve ambasadorki, ga. Jero Rak in ga. Majo Koritnik. Glede na odzive otrok ob testiranju Feelifa lahko trdimo, da težko pričakujejo, da bo Feelif možno tudi kupiti. Naš ambasador je tudi Tehnološki park Ljubljana d.o.o., ki nam stoji ob strani že od samega začetka, saj nas ves čas povezuje z aktualnimi podjetniškimi temami.

-          Del vaše zgodbe so tudi pedagogi.

K sodelovanju smo povabili učitelje Zavoda za slepo in slabovidno mladino, ki zelo dobro poznajo potrebe svojih učencev in nam ves čas pomagajo ustvarjati vsebine. Med testiranjem smo na tablicah izklopili zvok in učenci so spoznavali oblike. Odlično je to, da so popolnoma vsi prepoznali like, enakostraničen trikotnik, kvadrat, pravokotnik, prepoznali pa so tudi prostoročno, na licu mesta, narisane like. Vedeli so celo, kje je višina, kje pravi kot in kje diagonala. Kot zanimivost lahko navedemo že izkušnjo gospodične, ki je vid izgubila kasneje in je narisala sonce, kot ga je risala, ko je še videla. Resnično je bila vesela, ko smo drugi prepoznali, kaj je narisala. Ko so učitelji videli, kaj vse zmorejo njihovi učenci, so se takoj strinjali, da s pomočjo Feelif naprave pripravimo vsebine za dve učni področji in tako v tem trenutku izvajamo pilotni projekt. Za najmlajše, ki se začenjajo spoznavati z osnovami brajice, pripravljamo različne interaktivne vaje za razumevanje Braillove celice,  izdelan pa imamo tudi program za učenje brajice. Za starejše pripravljamo vaje iz prepoznavanja matematičnih geometričnih funkcij – grafov, kjer imajo največ težav. Seveda smo razmišljali tudi o slabovidnih, ki jim bomo pripravili vaje, ki so primerne za treniranje vida.

-          Vašo napravo je preizkusil tudi oslepeli slovenski maneken, športnik in podjetnik Alen Kobilica.

Alen Kobilica je bil zelo navdušen nad pridobitvijo in dal nam je kar nekaj koristnih napotkov. Če za otroke razvijamo risanje in spoznavanje oblik, je za odrasle zanimivejše področje samostojnega igranja igric. V planu imamo razviti aplikacijo za šah, ki bo omogočala slepim hitrejše in učinkovitejše igranje preko interneta, saj bodo s pomočjo vibracij neprimerno lažje sledili igri in se jim ne bo potrebno zapomniti vseh pozicij na pamet.

-          Se nam obeta torej nova zgodba igric za slepe?

Zaenkrat smo v fazi iskanja strateškega partnerja oz. investitorja za prodor na globalni trg, potem sledi vse ostalo. Naša želja je le, da bi Feelif obogatil in olajšal življenja slepih in slabovidnih po svem svetu.

 

Z najnovejšim Feelifom je možno risati in čutiti narisano, izmenjavati risbe s prijatelji in čutiti, kaj so narisali, se učiti risanja različnih oblik, kot so kvadrat, trikotnik, krog, hiša, drevo, ptič, roža, sonce, se učiti prepoznavati geometrične funkcije, učenje brajice, učenje abecede in branje interaktivnih zgodb.

 

Feelif je izpeljanka besed feeling life – občuti življenje. Nismo želeli delati razlike med tem, kar vidimo in tistim, kar slišimo. Želeli smo, da ima Feelif obraz, da zgleda kot punčka, zato je v obrazu punčka z imenom Feelif. Kockasta je zato, ker smo želeli, da tako obliko lahko tudi slepa oseba začuti in takoj ve, da gre za Feelif.

 

 

 Feelif in magazine Reader's digest March 2017


More news

Feelif in the year 2018

Feelif in the year 2018

The year 2018 is coming to an end, and we would like to share our achievements we have received with you, who brought the news about Feelif around the world.

MOREFeelif in Slovenian magazin RIKOSS

Feelif in Slovenian magazin RIKOSS

We are gladly inform you that article about Feelif was published in important Slovenian magazin RIKOSS.

MOREFeelif as one of the three leading projects on Accessible Europe Forum

Feelif as one of the three leading projects on Accessible Europe Forum

Feelif received prestigious certificate on Accessible Europe ceremony.

MOREFeelif on Healthday

Feelif on Healthday

On the 3rd Of December, the »HealthDay.si 2018 – Financing innovation in the medical profession« event took place at the Ljubljana Technology Park. We presented our project as one of the six invited firms.MOREFeelif is World Summit Awords 2018 WINNER!

Feelif is World Summit Awords 2018 WINNER!

Feelif is the best innovation in the World in category Inclusion & Empowerment!

MORE
Feelif in Turkey on Engelsiz Yaşam Fuari 2018!

Feelif in Turkey on Engelsiz Yaşam Fuari 2018!

Feelif is one of exhibitors on Engelsiz Yaşam Fuari 2018 in Istanbul, Turkey.

MOREInnovator Željko Khermayer, a keynote speaker at the international conference Partnering for Change

Innovator Željko Khermayer, a keynote speaker at the international conference Partnering for Change

Željko Khermayer will be a keynote speaker at the international conference Partnering for Change in Sofia on November 27th 2018.

MOREFeelif is a finalist on WSA

Feelif is a finalist on WSA

Feelif is a finalist on WSA (World Summit  Awords).

MORENew free apps on Feelif devices!

New free apps on Feelif devices!

We are happy and excited to inform you about the two new free apps for your Feelif device!

MOREFeelif in Novo Mesto

Feelif in Novo Mesto

On White Cane Safety Day, the Miran Jarc Novo Mesto library in Slovenia invited us to showcase our Feelif devices to sighted children.MORE
Feelif on ITHACA

Feelif on ITHACA

Feelif attended a convention in Cankerjev dom, where an ITHACA project meeting under the title »Presentation and demonstration of Slovenian smart health and care solutions« was taking place.

MOREFeelif on WSA 2018

Feelif on WSA 2018

Feelif was nominated as best national digital solution for Slovenia for the international World Summit Awards.

MORENEW! Feelif Camera is coming!

NEW! Feelif Camera is coming!

A product from the Feelif family is coming, as you have not experienced before.MOREPresentation in Murska Sobota

Presentation in Murska Sobota

Feelif went on the other side of Slovenia to see members of Association of blind and visually impaired Murska Sobota.

MORENew! FeelBook Maker, app for teachers and parents

New! FeelBook Maker, app for teachers and parents

Feelif developed new, special app FeelBook Maker for teachers and parents.

MORE
Feelif in newspaper Slovenske novice

Feelif in newspaper Slovenske novice

This week, newspaper Slovenske novice (Slovenian News) wrote about Feelif.MOREFeelif is a National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2018!

Feelif is a National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2018!

We are thrilled to announce that Feelif d.o.o. is a National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2018!

MOREFeelif's 3rd birthday!

Feelif's 3rd birthday!

We are celebrating our 3rd birthday on the 1st of August 2018! To claim your 15% discount on purchases, check the coupon for the promo code!

MOREThe difference between Feelif Creator and Feelif Gamer

The difference between Feelif Creator and Feelif Gamer

Take your time and watch this great video, made by Mrs Amber Bobnar, mom to Ivan and founder of WonderBaby.org!

MOREFeelif in London with Royal Society for Blind Children (RSBC)

Feelif in London with Royal Society for Blind Children (RSBC)

Feelif was invited to London by Royal Society for Blind Children (RSBC).

MORE
Feelif received Comenius-EduMedia Seal!

Feelif received Comenius-EduMedia Seal!

Feelif received Comenius-EduMedia Seal for Vocational education and training and adult education.

MOREWe were at TEDx Klagenfurt 2018 - Trust

We were at TEDx Klagenfurt 2018 - Trust

We were invited to We were at TEDx Klagenfurt 2018 - Trust.

MOREFeelif in journal Dnevnik

Feelif in journal Dnevnik

We are in the media again this time in journal Dnevnik!

MOREFeelif Gamer GIVEAWAY!

Feelif Gamer GIVEAWAY!

We organized a Feelif Gamer giveaway in cooperation with WonderBaby.org!

MOREWe were published in the German magazine Sichtweisen

We were published in the German magazine Sichtweisen

We were published in the German magazine Sichtweisen. A magazine dealing with blindness and visually impaired.

MORE
Feelif again on television screens, this time in the show Dan on Planet TV.

Feelif again on television screens, this time in the show Dan on Planet TV.

Feelif presented in the Dan TV show on Planet TV in the company of CEO Željko Khermayer and Sebastjan Kamenik.

MOREFeelif is at SightCity fair in Frankfurt!

Feelif is at SightCity fair in Frankfurt!

We are exhibiting at  SightCity in Frankfurt!

MOREGoogle interested in revolutionary technology for visually impaired.

Google interested in revolutionary technology for visually impaired.

Feelif, company from Slovenia has a breakthrough for blind peopleMORESpecial event for Feelif in Paris!

Special event for Feelif in Paris!

Feelif was invited to Paris! We did it again!

MOREFeelif at MCT

Feelif at MCT

Feelif was invited by Lions Klub Trbovlje to do presentation.

MORE
Feelif on Slovenian Magazin - RTV4

Feelif on Slovenian Magazin - RTV4

We are proud to say that Feelif is more and more known in Slovenia and all over the world.

MOREFeelif is on the meeting with GOOGLE right now!!!Feelif finalist again - this time on Goodbiz

Feelif finalist again - this time on Goodbiz

Feelif was selected as one of top 5 startups on Goodbiz.

MOREFeelif on Nacional TV RTV 4 SLO - broadcast Prava Ideja

Feelif on Nacional TV RTV 4 SLO - broadcast Prava Ideja

We are happy to announce that Feelif was once again on National TV.

MOREFeelif on Brdo pri Kranju

Feelif on Brdo pri Kranju

Feelif was invited on High level conference on policies for equal ageing: A life-course approach

MORE
Sabriye Tenberken tested Feelif and she loved it!

Sabriye Tenberken tested Feelif and she loved it!

Remarkable woman Sabriye Tenberken tested Feelif.

MOREFeelif on SightCity, Frankfurt

Feelif on SightCity, Frankfurt

The world‘s biggest exhibition for specialized aids for the blind and visually impaired.

MOREGoogle invited Feelif to Brussels

Google invited Feelif to Brussels

We are thrilled to announce that Google invited us to Brussels Google office.

MOREFeelif wishes you magical 2018 - with VIDEO!

Feelif wishes you magical 2018 - with VIDEO!

Feelif wishes you magical 2018!

MOREFeelif - Okroglo pri Kranju

Feelif - Okroglo pri Kranju

We were invited as a guest to present Feelif to blind and visually impaired children and their parents.

MORE
Feelif in Paris

Feelif in Paris

We are very proud that Feelif was invited to the event "NICT for visually impaired".

MOREFeelif in Lisbon, Portugal - Social Innovation Conference

Feelif in Lisbon, Portugal - Social Innovation Conference

After winning on European social innovation with best social innovation Feelif in Brussels, Feelif was invited in Lisbon, Portugal.

MOREFeelif in Vienna

Feelif in Vienna

We are starting to open new markets all over Europe.

MOREFeelif on Sijaj -The first online information broadcast with only positive news

Feelif on Sijaj -The first online information broadcast with only positive news

We are very proud that Feelif was also presented on the first information broadcast with only positive news in Slovenia - Sijaj.

MORENews about 2017 European Social Innovation Competition winners are all over the Europe

News about 2017 European Social Innovation Competition winners are all over the Europe

Chosen from a total of nearly 800 entries from more than 40 countries, best 3 projects were each awarded 50,000€ at the Awards Ceremony in Brussels on 26th of October.

MORE
Feelif is the best social innovation in Europe!

Feelif is the best social innovation in Europe!

Together with Buildx and SAGA, Feelif has been proclaimed for the best social innovation in Europe on European Social Innovation Competition 2017.

MOREFeelif on 1st Trade Fair for Innovative Digital Solutions - Feel the FUTURE 19 October 2017

Feelif on 1st Trade Fair for Innovative Digital Solutions - Feel the FUTURE 19 October 2017

At the first Fair Feel the future fair, there are 50 exhibitors, visitors can see a variety of innovations and innovative solutions with significant influence on our business and private life.

MOREThe public voting is OPEN! VOTE FOR FEELIF! NEW VIDEO :)

The public voting is OPEN! VOTE FOR FEELIF! NEW VIDEO :)

Once again we want to let you know that Feelif is a National Winner and also became a Regional Finalist at Central European Startup Awards 2017!

MOREFeelif is Slovenian National Winner on CESA2017!

Feelif is Slovenian National Winner on CESA2017!

We are Slovenian the Best Social Impact Startup!!

MOREFeelif is between top 50 on STARTUP WORLD CUP & SUMMIT 2018! Competition isn't over yet!

Feelif is between top 50 on STARTUP WORLD CUP & SUMMIT 2018! Competition isn't over yet!

An expert jury evaluated all 335 registered startups from 29 countries. Feelif still have a chance to win an investment of $1,000,000!

MOREFeelif is one of the 10 Finalists European Social Innovation Competition 2017!

Feelif is one of the 10 Finalists European Social Innovation Competition 2017!

Following the judges' meeting we are delighted to inform you that Feelif has been selected as one of the 10 Finalists of the European Social Innovation Competition 2017.

MOREFeelif in Silicon Valley – California

Feelif in Silicon Valley – California

For all those, who haven’t heard for Silicon Valley here is some information.

MOREFEEL THE FUTURE – iFEEL start-up 2017

FEEL THE FUTURE – iFEEL start-up 2017

Feelif is one again between top 10 startups!

MOREAre you looking for an investment to speed up sales or even global expansion?

Are you looking for an investment to speed up sales or even global expansion?

The Slovene Enterprise Fund is targeting all entrepreneurs located in Slovenia, which are currently looking for capital to complete the product-market fit phase and accelerated customer acquisition (product SK75) or looking for financing expansion to global markets and company's professionalization (product SK200).

MORE
Feelif in Mladi podjetnik

Feelif in Mladi podjetnik

Here is a new article about Feelif.

MOREFeelif is the National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2017! PLEASE VOTE FOR US!

Feelif is the National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2017! PLEASE VOTE FOR US!

We are thrilled to announce that Feelif became a National Finalist in Slovenia at Central European Startup Awards 2017!

MOREFeelif in  the magazine Monitor

Feelif in the magazine Monitor

This is a very interesting article about internet and the people with disabilities.

MOREFeelif in Madrid - European Social Innovation 2017

Feelif in Madrid - European Social Innovation 2017

Feelif pitching at Diogochallege academy!

MOREDon't miss pre-orders for the first game on Feelif!

Don't miss pre-orders for the first game on Feelif!

After educational content as learning Braille, mathematical shapes, graphical functions, drawing and reading interaction stories, Feelif moves on.

MORE
Feelif in +50 of the most important newspapers from around the world!

Feelif in +50 of the most important newspapers from around the world!

Today is Impact Journalism Day, a unique media operation that brings together +50 of the most important newspapers from around the world.

MORESME instrument - SEAL OF EXCELLENCE for Feelif!!!

SME instrument - SEAL OF EXCELLENCE for Feelif!!!

We got seal of excellence from the European Commission (Submitted under the Horizon 2020’s SME instrument).

MOREFeelif on Impact Journalism Day!

Feelif on Impact Journalism Day!

Feelif has been selected to be a part of the next edition of Impact Journalism Day organized by Sparknews!

MOREFeelif on Project yoo :) ! AND NEW VIDEO

Feelif on Project yoo :) ! AND NEW VIDEO

We were invited to share our project on Project yoo :).

MOREFeelif has first users

Feelif has first users

Today we delivered first Feelifs to our first users in Slovenia.

MORE
Feelif is semifinalist on European Social Innovation competition 2017!

Feelif is semifinalist on European Social Innovation competition 2017!

We are semifinalist in European Social innovation competition 2017! We were selected as one of 30 best innovations among nearly 800 entries from across Europe!

MORE3rd place for Feelif on INFUSE HEALTH DAY

3rd place for Feelif on INFUSE HEALTH DAY

Feelif was selected to pitch on INFUSE HEALTH DAY on Technology park Ljubljana in Slovenia. We conquered third place

MOREFeelif is selected as one of 9 companies to pitch!

Feelif is selected as one of 9 companies to pitch!

We just found out that we are one of 9 selected companies who will pitch on big stage at IMPACT'17 conference in Kraków, Poland. Amazing! :)

MOREFeelif in newspaper DELO

Feelif in newspaper DELO

We are very proud on this article in newspaper DELO.

MOREWe were between top 5 finalists on PODIM!

We were between top 5 finalists on PODIM!

Yesterday was important day for Feelif. We piched on a big stage and made important connections with investors.

MORE
We are finalist on PODIM 2017!

We are finalist on PODIM 2017!

Today we are pitching infront of big audience. Keep your fingers crossed!

MOREVOTE FOR FEELIF! VOTE FOR THE BEST BUSINESS IDEA OF THE YEAR 2016/2017!

VOTE FOR FEELIF! VOTE FOR THE BEST BUSINESS IDEA OF THE YEAR 2016/2017!

Feelif is nominated as one of 10 best business ideas of the year 2016/2017.

MOREWe are pitching at PODIM in Maribor, Slovenia!

We are pitching at PODIM in Maribor, Slovenia!

We are happy to announce that we are selected as one of 20 startups who will pitch at PODIM.

MOREMeet Feelif team :)

Meet Feelif team :)

If you are curious who are the people behind Feelif, here is a funny video from us ;)

MOREGreat success on Webit festival Europe 2017 in Bulgaria Sofia

Great success on Webit festival Europe 2017 in Bulgaria Sofia

Feeling is one of five top finalist for the best innovation! Even though we didn't came first, this is an amazing success.

MORE
Feelif is nominated as best business idea of the year 2016/2017!

Feelif is nominated as best business idea of the year 2016/2017!

Newspaper Finance nominated Feelif as one of the best business ideas in the year 2016/2017.

MOREFeelif is Best Business Idea - acording to Finance.si

Feelif is Best Business Idea - acording to Finance.si

Feelif one again showed that it is a disruptive innovation.

MOREWe are Finalists on d-LAB.

We are Finalists on d-LAB.

We are very happy to be one of 15 finalists on d-LAB.

MOREVIDEO presentation of FEELIF

VIDEO presentation of FEELIF

Please, watch our new video with English subtitles.

MORENewest and longer presentation of FEELIF

Newest and longer presentation of FEELIF

Until this day Feelif was recognized many times as one of the best innovation on the world.

MORE
Feelif on Siol.net

Feelif on Siol.net

Today you can read an article on one of most attractive web pages in Slovenia.

MOREFounders Games at WEBIT.FESTIVAL Europe 2017, here we come!

Founders Games at WEBIT.FESTIVAL Europe 2017, here we come!

We are among the Webit 100 selected startups who will join Webit Festival Europe 2017 for free :)!

MORERecording for TV report - POP TV Vizita

Recording for TV report - POP TV Vizita

Today was very emotional. We met with local television, POP TV (Vizita) on Institute for the Blind and Partially Sighted Children Ljubljana.MOREPlease, vote for us! Thank you in advance!

Please, vote for us! Thank you in advance!

From today (February the 3rd) until the 28th there is an open voting going on to choose the champions in our category. Click Read more to vote.

MOREFinally they announced results! We are so proud!

Finally they announced results! We are so proud!

Finally they announced results: Feelif is one of 150 best project in the world!

MORE
Feelif on Startupbootcamp  - Smart City & Living in Technology park Ljubljana

Feelif on Startupbootcamp - Smart City & Living in Technology park Ljubljana

Feelif was selected to pitch on Startupbootcamp event in Technology Park Ljubljana

MOREHappy and Vibrating New year 2017!

Happy and Vibrating New year 2017!

We wish you Happy and VIBRATING New year 2017!

MOREOnce again we are happy to announce our new ambassador

Once again we are happy to announce our new ambassador

Our new ambassador, but not the least, is mother of blind girl Mia.

MOREWhen faith in Feelif is so strong, that parent od blind child become our ambassador.

When faith in Feelif is so strong, that parent od blind child become our ambassador.

We are proud that parents of blind children have faith in us. Nothing is more real and nothing is more deep as love of the parents, who wants best for their children.

MOREFeelif presentation on Institute for the Blind and Partially Sighted Children Ljubljana

Feelif presentation on Institute for the Blind and Partially Sighted Children Ljubljana

Crucial test with Feelif were made on Institute for the Blind and Partially Sighted Children Ljubljana.

MORE
Technology park Ljubljana Ltd. is official ambassador of Feelif

Technology park Ljubljana Ltd. is official ambassador of Feelif

We are very proud to have such of ambassador as Technology park Ljubljana. Its representative is mrs. Marjana Majerič, M.Sc. Deputy General Manager

MORENice invitation from reporter of Finance to read about Feelif

Nice invitation from reporter of Finance to read about Feelif

Today we were honored, that reporter from important Slovenian magazine Finance Startaj.si, mr. Blažej Kupec, sent us "weekly invite" to read important articles.

MOREThat's why we are doing this!

That's why we are doing this!

Yesterday, on 11.12.2016, we tested Feelif with blind and visually impaired children.

MOREFeelif - Innovation, recognized by Google and Financial Times

Feelif - Innovation, recognized by Google and Financial Times

Feelif again found its place in newspaper Finance and Manager.

MOREFeelif joined the international campaign under the auspices of UNESCO and with over 50 partners from all over the world

Feelif joined the international campaign under the auspices of UNESCO and with over 50 partners from all over the world

Feelif received kindly invitation from Center for Innovation and Technology Commercialization Foundation.

MORE
Feelif in media - Finance

Feelif in media - Finance

As one of top finalists on Zagreb Connect we are mentioned in online newspaper Finance.

MOREBig success in Zagreb Connect

Big success in Zagreb Connect

Ok, we didn't get any award, but we were very close. So close, that we could smell it. But we are

MOREGreat day in Zagreb CONNECT

Great day in Zagreb CONNECT

Today we had a great day in Zagreb. Željko piched infront of full hall.

MOREFeelif in Zagreb CONNECT

Feelif in Zagreb CONNECT

Today we participate in bootcamp in Zagreb CONNECT where we worked with five different mentors on our pitch!

MOREFeelif in Startaj.si

Feelif in Startaj.si

Event NE100 didn't go by unnoticed. We are proud that we are mentioned also in Startaj.si

MORE
Feelif in Slovenian newspaper - Finance

Feelif in Slovenian newspaper - Finance

Finance is important Slovenian newspaper. They announce article about NE100 list.

MOREFeelif in Financial Times

Feelif in Financial Times

Blind users have big expectations by Kester, Eddy

MOREWe are New Europe 100 challenger! plus VIDEO

We are New Europe 100 challenger! plus VIDEO

Today is important day for Feelif. Our team member Željko Khermayder visited Brussels to be on this important event. There he met mr. Franc Bogovič, Slovenian MEP.

MORECESA 2016 diplomas

CESA 2016 diplomas

14.11.2016 we got three (3) diplomas in 3 different categories.

MOREWe are National finalist for CESA 2016 in several categories.

We are National finalist for CESA 2016 in several categories.

The event will be held in Ljubljana Technology Park, Ljubljana, Slovenia, on 14th of November.

MORE
Feelif on Patient Innovation

Feelif on Patient Innovation

We were invited to present innovation Feelif on internet page - Patient Innovation.

MOREFeelif was invited to the announcement ceremony of the third edition of the New Europe 100 list to be held November 15, 2016 at BIP Brussels

Feelif was invited to the announcement ceremony of the third edition of the New Europe 100 list to be held November 15, 2016 at BIP Brussels

We are candidate for one of the top the third edition NE100 list, which will be announced on November 15th. The New Europe 100 gala event will take place on November from 18:00 to 20:30. Earlier that day we will meet for lunch with the European Digital Forum/Lisbon Council, Brussels-based think tank dedicated to empowering tech entrepreneurs and growing Europe’s digital economy.

MOREFeelif in opening UK market

Feelif in opening UK market

Innovator Željko Khermayer was invited in Manchester on Innovate 2016, to present Feelif.

MOREWe are finalist at Zagreb Connect & EBAN WU

We are finalist at Zagreb Connect & EBAN WU

The organizers of EBAN Winter University and Zagreb Connect have nominated as to showcase our business at the conference, on Tuesday the 29th and Wednesday the 30th of November in Concert Hall Vatroslav Lisinski, Trg Szjepana Radića 4 (Zagreb).

MOREOur  team member Željko Khermayer is invited as speaker on Faculty of Health Sciences, University of Ljubljana on 7th of December 2016

Our team member Željko Khermayer is invited as speaker on Faculty of Health Sciences, University of Ljubljana on 7th of December 2016

On FINAL EVENT of EIB Social Innovation Tournament, we made such impact, so Željko Khermayer is invited as speaker on Faculty of Health Sciences, University of Ljubljana.

MORE
Feelif in Egypt

Feelif in Egypt

Our team member visited Egypt and he sent us this beautiful picture.

MORE20th of October 2016 FEELIF was presented on FINAL EVENT of EIB Social Innovation Tournament PLUS VIDEO

20th of October 2016 FEELIF was presented on FINAL EVENT of EIB Social Innovation Tournament PLUS VIDEO

We presented FEELIF at the FINAL EVENT of EIB Social Innovation Tournament on 20th October 2016. Presentation took place at Cankarjev Dom in Ljubljana, Slovenia.

MOREWe are National Finalist of Best Early Stage Startup! You can vote for us!

We are National Finalist of Best Early Stage Startup! You can vote for us!

We are shortlisted in the category of Best Early Stage Startup and we are officially a national Finalist in this category.

MORETomorrow is D-day!

Tomorrow is D-day!

Tomorrow is the final event of EIB competition. There will be 14 contestants with their social innovations.

MOREFeelif team visits Portugal

Feelif team visits Portugal

as preparation for Social Innovation Tournament.

MORE


Social Spotlights about Feelif

Social Spotlights about Feelif

German web site Social Spotlights wrote an article about Feelif.

MORE


Feelif on web page of Association of Deaf and Hard of Hearing of Slovenia

Feelif on web page of Association of Deaf and Hard of Hearing of Slovenia

Article about Feelif on web page of Association of Deaf and Hard of Hearing of Slovenia.

MORE
Ancestor of Feelif (RDB Communicator) in Slovenian newspaper - Finance

Ancestor of Feelif (RDB Communicator) in Slovenian newspaper - Finance

remember: On 27th of November 2015 innovator Željko Khermayer attended Tournament of social innovation, organized by Ministry of Economic Development and Technology. We won the 1st place.

http://live.finance.si/18590/Zmagovalna-aplikacija-ki-slepim-omogoca-branje-in-ohranjanje-socialnih-vezi-prek-telefona

MORE1st place in Tournament of Social Innovation

1st place in Tournament of Social Innovation

On 27th of November 2015 innovator Željko Khermayer attended Tournament of social innovation, organized by Ministry of Economic Development and Technology. We won the 1st place.

MOREInvitation from society of parents of blind children

Invitation from society of parents of blind children

In November 2015 we received invitation from society of parents of blind children.  They wanted to hear all about our invention FEELIF. Meeting was in Okroglo near Naklo Slovenia, where all parents expressed a desire to own FEELIF.

MOREPresenting Feelif to blind children

Presenting Feelif to blind children

September 2015 we presented Feelif to blind children. Kids liked it. This meeting gave us so much positive energy. Working with children was amazing.

MORE
Feelif d.o.o., Brodišče 7A, 1236 Trzin, Slovenia
+38615128055 | info@feelif.com
© 2016-2019 Feelif d.o.o.
Website developed by 4WEB